onsdag 1. april 2009

Vinterland


Skuespillere: Raouf Saraj(Renas), Shler Rahnoma(Fermesk), Kawa Gilli(Sherko), Alibag Salimi(Mirza)
Utgitt: 19. Januar - 2007

Den kurdiske flyktningen Renas(Raouf Saraj) bor i Nord-Norge. Han gjør seg klar for å ta i mot ”konen” sin som kommer fra Kurdistan, også den vakre prinsessen som han kaller henne. Men når dagen er kommet, er ikke denne ”konen” den prinsessen som han hadde forestilt seg i bildet. Tvert i mot. Fermesk(Shler Rahnoma), som familien til Renas hadde ordnet for han, er faktisk en helt annen person. Og det er ikke bare Renas som har blitt lurt. Derimot Fermesk og. Hun trodde hun fått en rik og vell mann, men slik er ikke tilfellet.

Filmen er helt grei. Det er ikke den beste filmen jeg har sett, ettersom at den ikke har et særlig stort handlingsmønster. Skuespillerne virker nokså amatører og det er vanskelig å forstå overgangene i filmen. Man kan veldig greit se at reggisøren(Hisham Zamans) kan mye om den norske og kurdiske kulturen. Det er litt humor i noen scener av filmen, men det er ikke drøyt mye sånn at man mister poenget om det harde møtet mellom forskjellige kulturer, som har den oppfatningen om at de er så forskjellige, men samtidig så er dem egentlig ikke det.

Du blir overasket på slutten, der hvor du vil spørre deg selv: har jeg fulgt med i det hele tatt? Men samtidig så vil filmen også treffe deg ganske godt.

Dom – En kort og enkel film, samtidig som den er fylt med gode kvaliteter.

Ingen kommentarer: